25 Ocak 2014 Cumartesi

Mobilyada sağlamlık ve dizayn çok önemlidir

Hanemize mobilya almaya karar verdiğimiz vakit konfor, ve uzun ömürlü olmasını bekleriz genelde. Zira verdiğimiz para hiçte az değildir aslında mobilyalara. Fakat mobilya almadan önce mobilya markalarını birer birer gezmek veya fihristleri incelemek netlikle kafamızda bir fikir oluşmasını sağlıcaktır. Bir mobilyanın hanenizde nasıl durduğunun yanı sıra, ne kadar alan kapladığı, başka amaçlar için kullanabilme fonksiyonelliği, dayanma müddeti ve bir problem sırasında servisin servisin olup olmadığıda mobilya alımında tesirlidir aslında.
Mobilyaları gezerken hangi ağaçtan yapıldığı ve montaj yerlerinin sağlam olması ve cilasının güzel yapılıp yapılmadığını da iyice gözlemlememiz gerekir. Bazen de mobilya seçimlerinde kolay temizlenmesi göz önünde bulundurulur.
Bir hayli mobilya markaları ve binlerce değişik modeli olduğunu düşünürsek mobilya seçerken dikkat etmemiz şart olan birkaç husus vardır. Bilhassa dolap seçerken kapaklarının meselesizce kapandığına dikkat etmeliyiz. Ayrı olarak çekmecelerinde rahatça açılıp kapanabilmesi ehemmiyetlidir. Kapılar sürgülü olduğunda suskunca sürülebilme özelliğinde olmalı. Mobilya markalarının müşterilere sunduğu onlarca çeşit masa çeşidi olduğunu ve yemek odası takımlarının da diğer mobilyalara uyumlu olması gerektiğini biliyoruz. Ancak masaların ayakları bazen birbiriyle tam uyum göstermiyor ve buda masanın simetrisini bozuyor. Masa ayaklarına da dikkat etmeliyiz.
Koltuklarla bazı halinde verilen minderler de yeterince esnek olmalıdır. Ayrı olarak koltukların üzerlerinde olabilecek düğme ve diğer aksesuarların sağlam oluğ olmadığına dikkat etmeliyiz.
Tabi tüm bunları büyük mobilya markalarında tanıtan uzmanlar olduğu için netlikle aklımıza takılan tüm sualleri sormalı, en ufak bir kuşkuya yer bırakmamalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder